untitled-titel-3

Webshop » Koffie » Burundi bonen

Burundi bonen

Koffie Burundi Gahahe bonen Burundi bonen

Burundi
Single origin - Red Bourbon
Process naturel
Hoogte van de plantage 1800m
Geschikt voor Filter/espresso

Tijdens het oogstseizoen wordt alle koffie selectief met de hand geplukt. De meeste families hebben slechts een 200 tot 250 bomen en de oogst wordt bijna volledig door de familie zelf gedaan. Men zorgt voor een hoge kwaliteit door de bessen eerst in kleine emmers te laten drijven en zo te selecteren. Beschadigde of onrijpe bessen worden met de hand verwijderd. Nadien worden de bessen te drogen gelegd op bedden waar ze regelmatig worden omgedraaid. De koffiebes wordt afgedekt als het regent alsook tijdens het heetste deel van de dag en 's nachts

Het wasstation van deze koffie ligt in de gemeente Gahahe in de provincie Kayanza. Dit ligt op een hoogte van 1805m boven het zeeniveau. Er zijn 180 droogtafels of 'african beds'. Dit station kan 750 ton per jaar verwerken?

SMAAK
chocolade - noten


Powered by EasyWebshop