Burundi bonen
Burundi
Single origin - Red Bourbon
Process Honey
Hoogte van de plantage 1900m
Geschikt voor Filter/espresso
Tijdens het oogstseizoen wordt alle koffie selectief met de hand geplukt. De meeste families hebben slechts een 200 tot 250 bomen en de oogst wordt bijna volledig door de familie zelf gedaan. Men zorgt voor een hoge kwaliteit door de bessen eerst in kleine emmers te laten drijven en zo te selecteren. Beschadigde of onrijpe bessen worden met de hand verwijderd. Bij deze 'honey process' verwerkingsmethode wordt een deel van het vruchtvlees, de pulp, van de koffiebes verwijderd voordat de bonen 2 tot 3 weken worden gedroogd. Het resterende vruchtvlees wordt bewust achtergelatenn om tijdens het drogen een fermentatieproces op gang te brengen.
Kleine boeren leveren hun koffiebessen aan het wasstation van Kibingo in het noorden van Burundi. Er is één boerderijleider. Kibingo kan 750.000 kersen per dag verwerken. Het wasstation zorgt voor organische mest en goedkope gesubsidieerde koffieplanten voor de boeren.
SMAAK
Honing - zwarte thee - kersen
€ 9,50 / 250gr